Wednesday, December 31, 2008

lepaskan sayapku yang terpasung

Malam new year…jarum jam merangkak2 perlahan beranjak tengah malam..seperti aku, seolah2 berat hati meninggalkan 2008..aku masih di MRR2..pulang dari main badminton ngan Ah Long..di bahu jalan warga kota mula mengerumuni fly over menghayati panorama KLCC dan Menara KL bermandikan percikan bunga api..meriah..


Aku teruskan saja perjalanan malam tuh..warna warni bunga api itu langsung tak menarik perhatianku..CD Sheila on 7 Menentukan Arah tak jemu2 jadi siulan..bayu malam yang sejuk itu ku biar menampar2 mukaku..tiba2 perbualan ngan Ah Long tadi bermain2 di benakku..


Ah Long : Bu..dh masuk tahun baru nie..pe cite kita nie..(Ah Long memecah suasana dengan nada berseloroh)

Abutang : tu la..aku pun tak tau..takkan nk macam ni je sampai bila2..(hilai tawa mengiringi soalan tanpa jawapan itu)

Ah Long : tahun depan dh la shajirie takde..tinggal la kita 2..

Abutang : ni la nasib kita jadi Ah Long..banyak lagi benda tak settle ni..aku dh malas nk pikir..layan je la


Suasana sepi seketika..masing2 membisu tanpa bicara..mengalih perhatian dengan pura2 habiskan sisa2 minuman yang tinggal..

Wednesday, December 24, 2008

abutang di culik pontianak

“korang free tak lunch hari isnin..kalo ya aku nk minta tolong derma platlet untuk bapak aku yang sedang sakit kt sjmc demam chikuguya..”


lebih kurang macam tu la sms yang aku dapat dari Arep opismate aku..dalam mamai dan angan tak sedar tuh..aku berjaya taip "OK" dan reply..lantas sambung tidur di weekend yang sejuk itu..pe yang OK ntah la..haha

sum2 tulang ketiak di sedut keluar

pagi isnin tuh..aku gerak g SJMC ngan muka tanpa perasaan..perfume 212 Men ku sembur lebih suku botol..ye la nk g hospital..mana nk tau kot2 sangkut 7-8 orang nurse2 praktikal..hahaha

perasaan aku??gubra gak la..sebab aku de sorang kawan ni yang doktor detect dia de penyakit kronik pas derma darah..scary bai..tapi demi kawan..aku gagahkan jua..even pedal minyak Lantis ku rasa macam terompah kayu Kak Kiah dh..macam tak berpijak di bumi yang nyata..tapi makcik aku penah pesan:

"kalo tolong orang..kena ikhlas..niat dalam hati..moga2 1 hari nanti bila kita/saudara kita/kawan2 kita dalam kesusahan..Allah tolong/ buka jalan sebagaimana ikhlasnya kita tolong orang"

bukan senang korang nk tengok aku guna perkataan 'sebagaimana'...30 tahun sekali je..hahaha..

wad kanak2 perlahan minda

sampai aku kt wad di bank darah rupanya ramai kawan2 arep yang joint aku derma darah..masa ni la aku realized yang pentingnya kita ramai kawan..bukannya rugi..yang bestnya diaorang pun sume 1st time..cuma dh nama laki..control la macho sekor2..sampai sudah taknak ngaku takut jarum..hahaha

teringat lirik lagu hujan.."nampak ketarakah dilema di wajahku..oo..oo"

if i die today..i die as a hero in office attire

wad kat bank darah tuh meriah sangat ari tuh..dengan lawak2 bdk2 ni yang masing2 nk hilangkan gubra..dh dekat 20 tahun doktor tuh tak gelak..hari nie dia gelak..surat resign yang dia draft bulan lepas dikoyak2nya..dia berubah fikiran..seronok kalo hari2 dapat penderma macam kami..hehehe

1 beg darah penuh dalam 15 min..sayu je tengok darah tuh diusung pergi..gonna miss u bebeh..huhuhu..xceli tak la sakit sangat..dia dh bius dh..macam kena gigit cucu semut yang belum baligh je..hahaha

derma darah ni bagus untuk kesihatan..leh derma setiap 3 bulan..so jangan la ragu2 nk derma..tak luak pun..sok tengah hari korang bantai nasik 2 pinggan gak..hahaha

pas habis sume..arep belanja kami Domino's..ntah bape slice aku rembat..generate balik time tuh gak kot darah yang hilang tadi..hahaha

ke pasar borong membuat tebiat

aku jumpa bapak budak nie..best fren aku dari sek menengah sampai U..tahun depan anak dia masuk orientasi pra sekolah dh..anak aku???tahun depan sunat..hahahaha

de 1 weekend yang hening tuh..nape ntah..pagi2 aku dh buang tebiat..kejut Uzil V6 g pasar borong Selangor..ape yang dicari ntah..sampai sana nanti rembat je la pe yang de..nak rembat anak dara..mana de awek KL g pasar..kat kampung ye la..teman mak g pasar..nyam2

ni 1st time g nih..macam2 perasaan de..teruja..terkinja2..hahaha

tauke sutun yang berjaya

banyak gak pilihan di pasar borong tuh..naik rambang mata aku tengok..satu persatu resepi men kejar2 dalam serebrum aku nih..de yang tersadung tuh bangun balik..hahaha..takleh la nk compare ngan pasar ko kt kampung..kat kampung ikan fresh2..dekat ngan laut..

anyway pasar macam ni la kasi kita alternative dari kita g Giant/ Carrefour yang ikan sume masuk wad pesakit mata dan kembung perut..hahaha..pasar macam ni gak la yang buka peluang rakyat jelata cari makan..'rice cooker' peniaga2 kecil..barulah berkembang industri..takkan sume nk longgok kat pasaraya besar..so kita kena la bagi support..

pe yang aku rembat ari tuh:
  • Ikan Kembung 1kg RM 12.00
  • Ikan Jaket 1 kg RM 6.50
  • Udang Putih sederhana besar 1/2 kg RM 7.00
  • Kerang 1.5 kg RM2.00
  • Tulang rusuk lembu RM11.00
ni la bukti abutang yang buang tebiatnya..

Wednesday, December 17, 2008

aku masih di sini

bila dh 1-2 tahun keja..ramaila member2 aku dh mula tukar2 keja..sebab pe?bnyk yang dh nmpak matlamat hidup diaorang..pe yang diaorang looking for dalam karier ni..
  • gaji yang besar ke
  • workload yang santai ke
  • jarak rumah ngan opis yang dekat ke
  • benefit ke
  • career progress ke

sume orang de interest dan matlamat masing2..same goes to me..nape aku masih di sini??stuck kt TM??nape aku tak apply keja lain??..aku bahagikan analisis aku kepada 2 bahagian..quantitative dan qualitative..sebelum tuh sume analysis kena la de assumptions..untuk memudahkan, aku assume:

  • beza gaji sekarang ngan keja lain RM 1000
  • Keja lain tu opis kt KLCC

Quantitative (can be measured by numbers)

  • parking kt TM free..jarak umah ke opis plak lebih kurang 7km je..cost minyak seminggu lebih kurang RM 30..
  • kalo aku keja KLCC..aku kena drive g stesen LRT Kerinchi (yang paling dekat ngan umah dan sebelah ngan TM)..parking per entry kt parking lot RM5 per entry (RM110 per month=RM5*22 working days per month)
  • Dari stesen LRT Kerinchi aku naik LRT ke KLCC..tambang pegi balik 1 hari RM5 (RM 110 per month=RM5 *22 working days)
  • Breakfast ngan Lunch kt TM selalunya kt foodcourt..de 2 level foodcourt (open air ngan aircond)banyak kedai dan macam2 de..masakan melayu, western, mamak dengan harga yang tak mahal sangat..no 5 % Govt tax of course..hahaha..so aku budget RM8 per day (RM 2.50 breakfast RM 5.50 lunch)..
  • Breakfast ngan lunch kt KLCC??aku rasa double kot..assume RM 15 per day (RM154=RM7 additional cost*22 working days per month
  • memandangkan aku scholar TM..kalo aku breach kontrak..aku kena bayar RM 250 per month ikut bape lama bounded..
Qualitative (cannot be measured by numbers)

  • Solat Jumaat kt TM turun bawah tu je de surau+multipurpose hall yang leh wat solat jumaat..berlenggang pakai selipar Jepun je..kalo KLCC tu struggle gak nk berebut kt masjid KLCC yang kecik tuh..sampai de yang solat tengah panas atas rumput..
  • Kalo keja kt TM aku leh gerak dari rumah kul 8..tak payah rushing pagi2..kalo aku nk kena drive g LRT Kerinchi+naik LRT g KLCC..kul bape aku kena gerak dari rumah..
  • Kalo keja kt TM kul 5.30petang dah leh kuar dari opis..kul 6 lebih sket dh sampai umah..kalo balik naik LRT kena beratur panjang kt KLCC tuh.entah train ke berapa baru leh naik..kul bape nk sampai umah..kul bape nk iron baju kelawar???hahaha
  • tak nak naik LRT??nak naik moto??Jalan Tun Razak tuh scary bai..hari2 eksiden..tak berbaloi..dh la tak kawen lagi..huhuhu
  • aku tak nk la sentuh career progress, workload dan level of stress sbb sume tuh sangat subjective dan ikut department mana ko joint..so put aside la..

kalo ikut kalkulator aku ni..jumlah quantitaive setakat nih RM 624 (110 + 110 + 154 + 250)..so compare balik ngan beza gaji yang RM 1000 tuh de la balance RM 376..RM376 tuh plak untuk cover qualitative measurement tuh..which kita takleh measure secara tepat dengan number..BERBALOIKAH??


persoalannya..what is the real net effect kalo aku tukar keja lain????korang pn tau jawapannya kan..korang leh apply analysis ni kalo korang de plan nk tukar keja..

so..kalo aku nk tukar keja..beza gaji tu mesti la at least RM 1500 beza ngan gaji sekarang..one more thing..saat2 ekonomi tengah kelam kabut nih..it's not right time untuk tukar kerja..scary bai!!!

mamak itu menepuk dahi..ayoyooooo!!!


korang mesti selalu lepak mamak kan..kadang2 layan nasik kandar kan..menitik2 air liur atas kabinet lauk tu tengok sutun2 melambai2.."pick me!!!pick me!!cedok me!!!"hahaha

tapi wallet pula bersuara serak2 basah.."don't u dare!!"..hahahaha

takpe la..kalo teringin sangat nk rasa sutun masak mamak..meh sini abutang share resipi tu..xceli de cite di sebalik macam mana abutang dapat resipi ni dari diari tukang masak mamak tuh..hehehe

de 1 ketika tuh..abah aku suka sangat sutun masak tu yang beli kt kedai mamak tak jauh dari umah aku..leh kata hari2 la..mula2 mak aku ok je..dia pun tak penin pale pikir nk masak pe kat abah aku..lama2 timbul sifat ingin bersaing..pe lagi..dia pun reka la 1 resepi nk kalahkan mamak kedai depan tuh..aku cuma ketua pasukan sorak je..hahaha

macam biasa abah aku balik kerja dia pun cedok sutun bawah tudung saji tuh..ayat mula yang kuar pas suapan pertama.."sutun ni beli kedai mana lak..lagi sedap dari yang dok beli selalu"..YESS!!!satu laungan kemenangan kedengaran di sudut dapur..hahaha

balik nanti korang try la..mana nk tau kot2 jadi..kalo tak jadi korang g mandi bunga la..tak dapat dh aku nk tolong..hahaha

Pelakon2 Utama dan Tambahan
sutun 2-3 ekor di perap ngan serbuk kunyit+garam+rempah ikan(aku selalu pakai rempah Baba's)
bawang besar+cili merah di hiris macam biasa
santan

Modus Operandinya
tumis bawang besar sampai warna macam kulit aku(kuning langsat)..masukkan sutun yang dh di perap tadi..kalo nk kuah sket..masukkan air sket..air tak payah banyak sebab sutun yang di goreng tadi pun akan kuar air dia..sslllrrpp so juicy..tumis sampai pecah minyak then tuang santan sket..kalo nk masam sket masukkan air asam jawa..siapla..senang kan??sambil berkemban pun leh wat..renung2kan selamat berkemban!!!hahahaha

Tuesday, December 16, 2008

Abutang sambut Krismas di Alaksa (sempadan Alaska)

Santa Clause paling ramping benua Alaksa

tahun ni abutang sambut krismas awal..teleskop tak sewa lagi..anak bulan tak tengok lagi..gua dh standby sume dh..so aktivity utama kali ni ice skating..nyam2..

Bagi yang 1st time..ukur kaki kt kotak belakang tuh untuk tentukan saiz skate..kalo de sekam di kaki..malu nk sua kaki..jeling je org sebelah yang de saiz kaki lebih kurang ngan korang..tarik nafas dalam2..then dengan muka yakin dan riak..jerit "saiz 40 ye bang!!!"..hahaha

punya la lama ngidam nk main ice skating ni..menitik2 air liur tengok org meluncur laju..dapat gak aku jejak kaki akhirnya..perasaan aku?

takut..takut jatuh tergolek..terlentang mahupun tersembam..
  • mampukah abutang bangun kembali??
  • siapa nk tolong angkat abutang??
  • retakkah lantai ice itu??
  • boleh ganti ngan ansuran bulanankah??
  • any interest charge??
aarrgghhh!!!

ni ketua kampung Alaksa..kena minta ijin dulu..murka kang..haha..pe la dia makan gamaknya..tengok r ukur lilit pinggang dia..hutang mesti banyak ni..sebab hutang kan ikut saiz pinggang..bak kata pepatah.."hutang keliling pinggang"..hahahaha.. "ampunkan kami penghunia gua..ampunkan kami!!!"


Monday, December 15, 2008

What a maniac monday

what a maniac monday..letih Le Tour De JB tak habis lagi..keja 8 lori..aku kurang berkenan hari isnin..aku chow dari opis awal sket ari tuh..awal tu pun 5.45..hahaha..singgah pasar malam depan Vista..gerai 1st aku serbu gerai jual ikan..saje nk tgk2 kot2 de "ikan" best2..memang best..sebab pasar malam tuh lubuk gadis2 UM, nurse2 PPUM dan penolong pengurus TM..ssllrrppp...

berkilat..aku tersekodeng selonggok ikan cencaru segar..orang JB panggil ikan Jaket..maybe kulit dia yang tebal tuh nampak macam jaket..jaket bundle kot..hahaha..aku rembat 2 ekor..RM 4..titahkan brother tuh siang dan lucutkan jaket dia siap2..jaket bundle..mana leh masuk umah aku..hahaha

dalam serebrum aku..2 jenis masak je terbayang..gulai dan sambal tumis..sampai makcik sebelah datang lap bawah dagu aku.."nak..meleleh2 air liur makcik tengok nih.."..hahaha..then aku rembat sotong bunting 2 ekor..de telur dan panjang lebih kurang sejengkal..RM8..vibrate poket kiri aku..dalam otak kiri aku..resepi sotong masak mamak dan sotong goreng tepung silih bertukar ganti..

pas beli "pelakon tambahan" macam terung, bendi, rempah, santan, asam jawa..aku pun pulang..kerinduan pada dapur ajaibku terubat jua..gundah di jiwa hilang serta merta..menu malam tuh..gulai ikan jaket bundle+sambal belacan+kicap Jaleen (antara kicap yang takleh bawa g PLKN..sebab takut di rembat kwn2 dan jurulatih)..hahaha..sotong tuh simpan malam sok plak..

berharap Selasa kan membuatku ceria..



Monday, December 8, 2008

adikku bertunang..aku bertenang

ramai gak bluetooth aku..double check..betul ke aku dh tunang..tak kuar lak Melodi or 360..so banyak la Gadis Melayu yang berpeluh di dahi..hahaha..xceli tu gambar tunang adik aku..last 2 weeks..so just nk share ngan korang la saat2 cemas itu..hahaha
comel macam abangnya

poster ubat batuk cap ibu, anak laki dan anak pompuan

driver teksi sapu

ketibaan rombongan lelaki

tema pihak lelaki.."I follow..."


cincin tanda risikan..gelang tanda pertunangan..sendawa tanda kenyang

Lelaki dan pinggan kertas tak dapek di pisahkan

hantaran pihak pompuan..mula2 sket je..ramai jiran ngan sedara tambah..meriah lak

open for tender..1 longgok seringgit

Ni maksu aku yang dok ipoh..de ke patut orang datang cakap dia awek aku..pe lagi..melompat girang la dia perasan dia nampak muda..errrkkk..layan..

maknjang aku yang dok sg petani..banyak sokong karier aku sebagai blogger..oh ibu saudaraku

maklong aku dan anak daranya tetap meletop..kebabommmmm

bekas cincin yang aku pinjam park cincin aku jap..pas tu nyanyi lagu Shima..
"sesekali..ku rasa teringin.."

Abutang beraya di amerika

Just nk share ngan korang pe yang terjadi kt aku cuti raya haji ari tuh..since aku dah start keja selasa..dan baru je tidur bwh ketiak mak ari tuh..aku tak balik kampong raya haji ari tuh..berdendang perantau di ibu kota..

Malam raya..

Cave (gua), Arep Samad yang saiz dadanya sama ngan saiz pinggang azrie, Samel yang de 'beg' di pinggang dan Mijie Si Anak Sulong BBQ kt Wangsa Melawati sambil terkumat kamit bertakbir raya..

Menu2 agung malam tuh:
  1. BBQ (sosej, ayam dan sutun)
  2. Jagung Bakar (di salut mentega)
  3. Puding Caramel
  4. Salad Seribu Pulau (Thousand Island)
  5. Nasi Goreng Zombie Kampung Pisang
  6. Papaya
  7. Burger sejuk beli kat CarreFour

Selepas kejadian malam tuh..aku balik dan terus draft surat resign dari program pemulihan bentuk badan aku..kekenyangan abadi tuh memunahkan terus impian diet aku..


Malam tuh betul2 wat aku rasa macam beraya kt Amerika..


Tuesday, December 2, 2008

Dam Ular Bukan Dam Haji


Ni la makcik aku yang g haji ari tuh..seumur hidup aku..dia bnyk nor tolong aku..besarkan saiz pinggang aku..tebalkan wallet aku..belanja aku caller rintone..time aku sesak2 dia la talian hayat aku..a successful businesswoman..perfectionist..banyak kali menggondol anugerah usahawan berjaya..really proud of her

Suasana di balai berlepas Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas..aku macam nak layan MP3 lagu Air Mata Kasih-Saleem dalam Sony Ericson ramping aku..kalo bukak kaunter jual tisu mau Jutawan Segera aku nih..family belah mak aku ni memang sangat rapat..sbb tu murah air mata..

Ni rakan kongsi makcik aku..diaorang g sekali..kawan sehidup semati..business partner dh 20 tahun lebih..dari aku minum susu dalam botol..sampai la aku minum Nescafe dalam tin..hahaha


Pasukan pengiring..4 keta g hantar makcik aku g airport..flight kul 5..kul 3 gerak..tapi sangkut atas jambatan dekat sejam lebih..dari 4-5 lorong jadi 1 lorong..scary movie tul..tapi..dh toll gate gurl comel..temperature driver mula terkawal..haha

Naik L-ibu (Nasik L-emak)

Yang sebelah kanan tuh RM 1 yang sebelah kiri tuh RM 1.50

Telur rebus sebelah..ikan bilis..sambal sotong


Korang mesti suka makan nasik lemak kan..aku balik kampong hari tuh..pagi2 g beli nasik lemak kat 1 gerai tepi jalan tuh..aku pun order nasik lemak lauk sambal sotong 3 bungkus..untuk santapan ibu bapa tercinta..


Menantu to be: Beghapa duit makcik?(tangan di hulur..mata menjeling anak gadisnya yang berpeluh di dahi..ye la jejaka kuning langsat di depan mata)


Ibu Mertua to be: Empat Ghinggit Lima Kupang


Menantu to be: 1 bungkus Empat Ghinggit Lima Kupang??(adakah akan berlaku lempang melempang??)


Ibu Mertua to be: Semua sekali Empat Ghinggit Lima Kupang


Menantu to be ooo….(macam nk bungkus lagi 18)


kalo kt KL tuh..harus la 1 bungkus 3 ringgit lebih..sambal sotong dia memang Pilihan Bernas la..gambar Jalaluddin Hassan je takde kt paket..laziz bangat!!!hahaha



Engaged

So sweet

akhirnya..

Sunday, November 23, 2008

segenggam ikan bilis goreng sambal..seolah2 setitik peluh nelayan

Pari2 di bawah cahaya


Macam biasa..kl convention centre sekali lagi jadi venue aku habiskan cuti hujung minggu..tapi pagi ahad tu special sangat..aku sendiri macam tak caya..bangun awal..serbu pondok guard..minta kunci gym..pas kuar 18 titik peluh..terus wat balik kuang dalam swimming pool sebelah tuh..then baru la gerak g klcc ngan Helmi SAP..terbaik dari ladang!!!


Udang kecik ni wat udang kering pun sodap nie

Weekend tu xceli de Aquafair 2008..ingatkan masuk free..sebab HomeDec hari tu masuk free..sekali dia charge RM10..wa kena beb..layan je la..orang tak ramai sgt..takleh nak expect tinggi sangat sebab tak ramai orang yang minat bela ikan sekarang nie..


Riak wajah penuh riak

Paling menarik perhatian of course pameran ikan arowana..de org panggil ikan kelisa..sama ke tak aku tak sure..yang aku sure ikan Cencaru ngan ikan Jacket tuh sama..hahahaha..de banyk combination color yang kita jarang tengok..mostly yang dh penah masuk competition dan menang anugerah..harga ikan ni boleh cecah harga sebiji Lantis 16 Valve..Orang Cina suka la bela..de Ong lorrr…manyak ssiiooqqqq!!!


jangan bercakap bila mulut penuh

Ruang Pameran di bahagi ikut sepsis ikan hiasan..de bahagian Flower Horn, Goldfish..dan yang paling sexy sekali ikan laga..kampung aku panggil ikan semilai..Ikan Flower Horn yang dulu penah digilai sekarang dh takde orang minat dh..konon2 kat badan dia de corak berbentuk tulisan..kalo de tulisan jawi aku nk gak beli…hahahaha


tapi wajahmu semalam muram..mengapa..dewi mengapa..


Kat kampung aku ikan laga ni Kak Kiah panggil ikan semilai..de bnyk spesis kat situ yang aku tak penah jumpa..maybe dia kawin campur kot..de mcm Pan Asia sket pun de..bila tengok ikan laga nie..terkenang balik masa kecik2 dok kampong dulu..


macam ropun langsir dh aku tengok


dulu kan..

  • Sanggup meniti batas2 sawah cari lopak2 air yang de buih..kelompok buih kt permukaan tu tanda de ikan laga la dalam lopak tuh..hahaha
  • Tapi ikan laga yang beranak kt sawah..taklah secantik, sebesar dan segagah ikan laga dari paya nipah..sebab tu kalo lalu paya nipah..vibrate bulu lali aku..
  • Nak kasi ikan laga kuat…kena la hantar dia bertapa..kira macam PLKN la..hahaha..balang yang bela ikan laga tu..kita tanam dalam tanah..biar tudung dia je di permukaan buat ikan tu bernafas..jangan tanam sume sekali lak..tu killing me softly tu namanya..hahaha..pe tujuan dia?
  • Nak kasi ikan ni gelap..nampak lebih garang..sebab tu aku tak garang..sebab aku kuning langsat..tak gelap..hahahaha
  • Diet ikan pun kena jaga..kitaorang sanggup duduk bawah tangga umah yang gelap gelita dan penuh nyamuk..biar nyamuk tu gigit then leh tampar..tampar pun lemah lembut..kira tak penyet sangat..de la rupa nyamuk lagi..nak kasi makan ikan laga tersayang..hahahaha..Ayah aku save banyak la time tu..tak payah beli Ridsect..
  • De 1 jenis lumut nie..de biji2 tumbuh kt pucuk dia..sanggup ni g cari kat tali2 air..letak dalam balang ikan laga tu..biji2 tu dia makan..baik untuk usus kecilnya..lumut tu plak hasilkan oksigen untuk paru2 ikan laga..so ikan laga tak la kena penyakit paru2 berair..hahaha

de bateri AA ke bawah batu karang tu


Cukup la tu citer pasal ikan laga..banyak lagi kalo nk cite kenangan ngan ikan laga ni..booth2 lain banyak display kelengkapan akuraium mcm pam air, pokok hiasan, batu karang…





Saturday, November 22, 2008

Santa Clause menjahit blause

Memandangkan Krismas dh tak lama lagi..so Santa Clause de MMS aku..dia dh mula jahit blause dia..bukan pe..clash ngan Raya Haji..takut tukang jahit tak nak ambik dah tempahan..so aku share la ngan korang update pasal uncle sorang nie..setahun sekali je nak jumpa dia pun..layan je la..hahaha

sekarang naik moto dah..lama simpan duit..pecah tabung ayam baru leh beli

yang mana umah dekat2 tu hantar siap2..sok2 tak kalut

upah bdk2 pas SPM angkat hadiah mana yang besar2 tu

exceli tu sume gambar aku pindah umah hari tuh..dulu dok apartment kat Taman Kinrara..start 1 Nov ari tu kitaorg pindah masuk Kondo Fortuna Court kt Taman OUG..dekat sket ngan opis..jalan pn tak jam..leh kuar lewat sket..hehehe

bila check2 balik..1 tahun sekali de la kitaorang pindah umah..best tu best la..tapi penat weeii..macam nak tercabut tulang ketiak aku..angkat barang bertrip2..tak habis2..hopefully ni last 1..sebelum sorang2 start menganyam bunga telur..hehehe