Monday, August 3, 2009

Sampai bila..

Aku baru balik dari mesin ATM..mcm biasa..bukan 'senam diri jaga sedia' depan mesin deposit..tapi gaya longlai depan mesin pengeluaran wang tunai..harapan? aku tak nk minta bnyk..bintang realiti mcm aku..mesti la berpijak d bumi yg nyata..bak kata senior masa kt surau sekolah berasrama penuh dulu.."hari ini mesti lebih baik semalam"..so aku berharap sangat..wang baki bulan ni lebih banyak dari bulan lepas..hehehe..tinggi tuh!!!
Mesin ATM : JANGAN HANYA TERCEGAT DI SITU..SILA MASUKKAN KAD ANDA UNTUK PENGESAHAN
Aku : (masukkan kad ATM yang paliing bnyk calar..sebab dh bnyk kali kuar masuk)
Mesin ATM : SILA PILIH TRANSAKSI ANDA
Aku : of coz la pengeluaran tunai..tak nak uh tengok baki..nanti aku nerves..
Mesin ATM : SILA MASUKKAN JUMLAH PENGELUARAN..JANGAN LEBIH DARI BAKI DALAM AKAUN DH LA YER
Aku : lor..mcm mana aku nk tau nk kuar bape ni..baki tak check tadi..takpe la..pakai otak kiri je la..agak2..aku pn taip RM***..then tekan butang OK seraya berteriak.."Abang Aznil..saya kunci amount ini!!"
Mesin ATM : MUJUR CUKUP..SILA AMBIK WANG DI LUBANG MACAM BIASA..
Aku pun ambik duit ngan resit..kira dulu beb..mesin pun kan leh caya..lemah lutut aku tengok amount d resit..sebab amount yg aku key in tadi..hampir sama ngan baki sebelum pengeluaran..adakah ini pengeluaran terakhir bulan nih??
aku tak puas ati..aku check staff kad aku..still keja yang sama..bukannya lambang kilang tepung Ah Meng dan kawan2..aku imbau perjalanan hidup sepanjang bulan lepas..takde plak g mana2..weekend melingkar je kt hall picit2 controller Astro..takkan de org curik duit aku kot??
pandangan kelam..gadis2 comel yg melintas aku tak hiraukan..punat lif aku tekan..aku masuk opis balik..aku carik2 folder kt "meja atas sekali" (desktop) computer aku..aku jumpa folder tuh..aku klik 42 kali..
ada sedikit harapan di hujung Smart Tunnel tuh..folder "Resume" aku lawat lagi..:(

1 comment:

nuri said...

mu kena tolong aku kalu nak tak cepat kering akaun mu tu hehehe.. kita kan bersaudara..jangan sampai aku upload gambar kita posing atas jejantas dulu2 dah la hehehe