Friday, February 27, 2009

berbaloikah???

selalu la aku pinjamkan tinge aku..bila orang cite masalah kt aku..try to be a good listener..kadang2 orang datang cite masalah tak semestinya dia nk suh kita selesaikan..dia cuma nk seseorang untuk mendengar masalah dia..someone to talk..maybe dengan cite kt orang dia rasa release sket..separuh masalah berhambur kuar..

mostly aku simpulkan dalam 1 perkataan.."keberbaloian.."

orang tanya pendapat pasal nk tukar keja..aku suh baca blog aku je..post tajuk "aku masih di sini"..berbaloikah beza gaji tuh (cth : lebih RM 500) ngan risk yang korang ambik..status contract la, additional cost incurred la (cth : transportation)..so kena la tanya diri sendiri..berbaloikah??

bila laki ngan pompuan kawan..tak semestinya diaorang kena jadi couple..then kawin..kadang2 de je hubungan yang lagi best kalo maintain as kawan je..so bila sampai masa..nk convert dari hubungan sekadar kawan ke couple..kena la tanya diri sendiri..berbaloikah???nk korbankan friendship yang best gile tuh untuk 1 hubungan yang belum tentu lagi sama / lagi best dari friendship tuh..berbaloikah??

kekadang dalam wat keputusan penting dalam hidup (cth: pasangan hidup) kita membelakangkan family..orang yang kita patut prioritize..cuma dengan alasan..kita 'rasa' yang dialah orgnya..list priority kita tuh kita ammend..belakangkan orang yang sepanjang idup bersama kita jatuh bangun..menangkan orang yang kita 'rasa' akan di samping susah dan senang..so kena la tanya diri sendiri..berbaloikah??

bukan pe..saje je nak kongsi ngan korang..so..bila kita de masalah..konfius di persimpangan..kena la tanya diri sendiri..berbaloikah??

8 comments:

mijie said...

berbaloikah aku beli maggi mi sedap kat sarawak RM3.60 lima paket berbanding RM2.50 kat semenanjung?

Berbaloikah Enchik S. kahwin dengan Gadis Borneo yg Chantek tapi jauh berbanding Gadis Biasa yg dekat?

Berbaloikah Enchik H menerima kerja di IBM berbanding terus kerja di Gomen?

Macam mano pon,ekau kahwin nanti di baloi rayo ajolah...

Pak^Abu said...

berbaloikah berbinikan cikgu geografi??

berbaloikah tolak tawaran lembaga hasil dengan g audit kt sarawak???

nosymoza said...

i like... tapi ada maksud tersirat di sebaliknya, mungkinkah???

berbaloikah menunggu sesorang yg kita tak pasti lagi hatinya???

otomen said...

kadang2 hati mempunyai alasan yang tak ble diterima pakai oleh otak...

-kak otomen-

Pak^Abu said...

kak otomen:berbaloikah aku turut kata hati??takut pula binasa diri..
tak salah sekali sekala emotional..tapi jangan lupa jadi rasional..hehehe

Nosymoza:berbaloikah menunggu??nk tunggu cepat ke lama??
nak cepat g tanya direct la..hahaha

-pin2 pon2 I follow!!!-

nosymoza said...

ahahaha... kalau macam tu aku nak tunggu lama jerla... malas ah nak cepat2...

-Selesa begini-

otomen said...

beb..pinjam tinge 2 jam...uhuk2...

NoNiE said...

tak kisah la apepun decision yang pasti jangan membelakangkan mak ayah..especially emak la..PENAT TAU IBU MENGANDUNG...