Wednesday, January 28, 2009

Abg WonderPets yang kacak

Cuti tahun baru cina ari tuh aku pulang ke kampung bertemu ibu bapa..hahaha..Helmi SAP dan Shajirie tumpang Lantis berjasa aku..kami pun singgah ke Ipoh hantar Helmi..jalan leh tahan jam gak la..

Ruang tamu rumah Helmi di penuhi gambar2 Helmi dari kecil sampai la dia ambik Ijazah..buah pinggangku berbisik pada paru2.."mesti ibu bapa Helmi bangga ngan Helmi..orang harapan keluarga nih"..tiba2 kami terpandang sekeping gambar lama..aku dan Shajirie to'maninah jap dari mengupas Limau Mandarin yang terhidang atas meja lantas soalan diajukan pada ayah Helmi.."yang tinggi2 dalam gambar tuh sape pakcik?"..masing2 berpandangan sesama sendiri..Helmi malu2 beredar ke ruang dapur follow up hidangan tengah hari..hahaha

selesai membelasah hidangan tengah hari yang superb lazat..aku terus ke ruang tamu dengan hajat nk rembat pisang Emas..bukan nk dibawa belayar ye..nk wat pelawas..hahaha..di satu sudut aku tengok adik dia yang bongsu dan sepupunya asyik tengok TV..citer kartun Wonder Pets rupanya..patut la..aku dulu masa tengok ThunderCat pun macam tu la..sape kaco time tuh leh putus sedara la..hahaha

Aku pun layan sekali ngan budak2 tuh..aku citer la aku penah tengok sekali je kartun tuh..masa tuh nak Krismas..tajuk dia "Wonder Pets selamatkan rusa Santa Claus"..melopong budak2 tuh dengar..tak caya abang kacak nih layan Wonder Pets..best pe kartun tuh..lawak weh..

Pas aku balik tuh..budak2 tuh godek2 laptop Helmi..terjumpa gambar2 house whoaming ari tuh..tiba2 satu soklan terpacul dari mulut yang giginya tak cukup ahli tuh..

"Abang..ni ke abang Wonder Pets tadi tuh???"

errkkk..


5 comments:

kay karim said...

adorable!!

Pak^Abu said...

mujur aku tak citer aku suka tengok drama sutun..kalo tak

"abng..ni ke Abang Sutun tadi tuh??"

errkkk..tak kuase mak..hahahaha

Ibrahim said...

sedap giler kutuk gua

Pak^Abu said...

mana de kutuk..kalo kutuk gambar dalam frame tuh aku post kt blog..hahaha

kay karim said...

abu a.k.a abg sutun!!!
siyesly lawak r hang nih abu..